Aki királynak született

Tizenkét hangjáték Jézus Krisztus életéről

Dorothy L. Sayers

Dorothy L. Sayers Aki királynak született c. könyve, melyet Pásztor Péter fordításában az Encián Kiadó most karácsonyra jelentetett meg, tizenkét hangjátékot tartalmaz. A rövid drámákat a BBC rendelte meg a második világháború sötét napjaiban, és évről évre még mindig rendszeresen műsorára is tűzi. Dorothy Sayers ezekben a hangjátékokban művészi formába öntötte az evangéliumok történetét, miközben két szempontot tartott szem előtt. Egyrészt úgy gondolta, a dramaturgia számára a teológia kifejezett előnyt jelent, „hiszen a szellemi következetesség roppant építményébe zárja az egész szerkezetet”. Másrészt azt vallotta, hogy a drámaírónak szabadnak kell lennie az építő és teológiai törekvésektől. „Azzal a céllal kell nekifognia, hogy nem eligazít, hanem bemutat, nem tanulságot közöl, hanem történetet mesél el, nem hittudományi leckét fejt ki, amit párbeszéddel szemléltet, hanem jó színművet ír.”

A könyv ára: 3900.-

ISBN: 978-615-80080-0-6
Oldalszám: 472
Méret: 150×225 mm
Kivitel: keménytáblás, védőborítóval

 

 

Kedves Látogató! Szeretnénk jelezni, hogy a honlap nem feltétlen naprakész adatokat tartalmaz a termékeinket és az árakat illetően.
Javasoljuk, hogy keresd fel a webáruházunkat, ahol még jobb kedvezményeket is kapsz, és naprakész adatokat talász.

Szeretettel
a S(z)ószórók

A termékek megrendelhetők levélben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek egyikén:

E-mail: immanuel@immanuel.hu

Immanuel Alapítvány
Budapesti iroda:
1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. 2/3. (Molnár utca 3. 2/3.)
Telefon: +36 1 267 1551
+36 20 776 2585
(+36 94 508 637)

Immanuel Alapítvány Kiadója - Merj szeretni, Élő víz, Isten ígéreteinek kincsestára, Aranyalma ezüst tányéron, Mily gyönyörűséges a Te szerelmed, A Viskó, Apáról fiúra, Apáról leányra, Gyermekszületés, Hagyd hogy férfi legyen, Böjt, A menny, Pokol, Még többet, Zsoltáros, Boszorkánykanyar