Újdonság!

Isten, Jahve, Allah - Három világvallás kérdései

Hitélet a keresztényeknél, a zsidóknál és a muzulmánoknál

Katia Mrowiec, Michael Kubler, Antione Sfeir

A kötet a gyerekek érdeklődő, sokszor naiv kérdéseiből és a rájuk adott válaszokból áll, alaposan körbejárva a hitélet legfontosabb témáit, mint a hit, az ima, a vallásgyakorlás, az ünnepek, a szimbólumok, a szent helyek és napjaink aktuális problémái. Ebben a könyvben több mint 100 olyan kérdést gyűjtött össze három francia újságíró - Katia Mrowiec, Michel Kubler, Antoine Sfeir -, amit gyerekek tettek fel három vallásról. A válaszok egyszerű, hétköznapi szavakkal próbálják bemutatni és megmagyarázni, hogy ki Isten a zsidók, a keresztények és a muzulmánok számára, és hogy a hívők hogyan élik meg hitüket a mindennapokban. A szerzők azt mondják el, amit tudnak, minden tanáros és tudós nehézkesség nélkül, őszintén, és olyan súlyos témákról sem hallgatnak, mint a nők helyzete vagy a vallási fanatizmus. A könyv 7 fejezetre osztja a gyerekek kérdéseit és a válaszokat: az Istenre vonatkozó nagy kérdések, a hit, a mindennapi élet, az ima és a vallásgyakorlás, az ünnepek és a szimbólumok, a szent helyek, és napjaink aktuális problémái. Ha elolvassuk a könyvet, jobban megismerjük saját vallásunkat, és felfedezzük, milyen a más vallású hívők élete, azt is megtanulhatjuk, hogy ne féljünk azoktól, akik különböznek tőlünk. A könyv több mint száz kérdésének többsége a hitélet hétköznapi részleteire vonatkozik (Mi a kipa? Miért böjtölnek a hívők? Hogyan kell viselkedni a templomban?), más részük aktuális, a televízióból ismert problémákat feszeget (Miért van vallásháború?), megint más részük a legalapvetőbb filozófiai-teológiai témákat járja körül (Van-e különbség Isten, Jahve és Allah között? Mi van a halál után?) A könyv végén szómagyarázat és időrendi táblázat segíti a három világvallás történetének és alapfogalmainak megértését, valamint a leglényegesebb ünnepeket jelölő naptár zárja a függeléket. A kötet több szempontból is hiánypótló a magyar könyvpiacon, egyrészt a 9-14 éves gyerekek őszinte, olykor kendőzetlen, olykor naiv kérdéseire érthetően és világosan, a korosztálynak megfelelő nyelvezeten válaszol, másrészt a három vallás közös vonásaira helyezi a hangsúlyt, toleranciára és párbeszédre nevel. Talán e könyv lapjait forgatva azt is felismerjük, hogy az egyik legnagyobb érték, amire Isten minden hívőt megtanított, önmagunk és mások tisztelete.

A könyv ára: 3990.-

Kategória: Gyerek
ISBN: 978 963 11 8747 2
Oldalszám: 152
Méret: 230 x 205 mm
Tömeg: 585g
Kivitel: Keménytáblás

 

 

Kedves Látogató! Szeretnénk jelezni, hogy a honlap nem feltétlen naprakész adatokat tartalmaz a termékeinket és az árakat illetően.
Javasoljuk, hogy keresd fel a webáruházunkat, ahol még jobb kedvezményeket is kapsz, és naprakész adatokat talász.

Szeretettel
a S(z)ószórók

A termékek megrendelhetők levélben vagy telefonon az alábbi elérhetőségek egyikén:

E-mail: immanuel@immanuel.hu

Immanuel Alapítvány
Budapesti iroda:
1056 Budapest, Belgrád rakpart 26. 2/3. (Molnár utca 3. 2/3.)
Telefon: +36 1 267 1551
+36 20 776 2585
(+36 94 508 637)

Immanuel Alapítvány Kiadója - Merj szeretni, Élő víz, Isten ígéreteinek kincsestára, Aranyalma ezüst tányéron, Mily gyönyörűséges a Te szerelmed, A Viskó, Apáról fiúra, Apáról leányra, Gyermekszületés, Hagyd hogy férfi legyen, Böjt, A menny, Pokol, Még többet, Zsoltáros, Boszorkánykanyar