Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
4.250 Ft
3.825 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

Isten a célkeresztben - John Lennox

Ár:
4.250 Ft
3.825 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Evangéliumi Kiadó
Szállítási díj: 2.805 Ft

Leírás

Újra előretörőben van a nyugati világban az ateizmus, és a legfőbb ellensége Isten. Az „új ateisták” szerint a vallás veszélyes, mindent megmérgez vagy megöl. És ha a világban a vallás jelenti a problémát, akkor a válaszuk egyszerű: szabaduljunk meg tőle.
De tényleg ilyen egyértelmű a dolog? John Lennox nyíltan szembeszállva Richard Dawkinsszal, Stephen Hawkinggal, Christopher Hitchensszel, Daniel Dennett-tel és társaikkal rávilágít a megközelítésükben rejlő tévedésekre, és amellett érvel, hogy észszerűtlen és tudománytalan módszereik révén éppen annak a makacs ostobaságnak a hibájába esnek, amellyel a dogmatikusan vallásos embereket vádolják.

Ebben a nagy tudásról tanúskodó és sok témát felölelő könyvben Lennox nem a természettudomány oldaláról közelíti meg a kérdéseket, hanem a filozófia, az etika és a történelem segítségével. Fejezetei eltérő megközelítést alkalmaznak, önállóan is tanulmányozhatók az olvasó érdeklődésének megfelelően.

„Nincs ennél jelentősebb vita, melyben a tudományt ütköztetik a vallással. Ám e vitát ezúttal is annak pontos értelmezésével kell kezdeni, hogy mi is valójában a tudomány és a vallás. Lennox csodálatosan eleget tesz a feladatnak.”
Colin Tudge
The Guardian

Bevezetés 7
1. fejezet: Vajon Isten és a hit az értelem és a tudomány ellenségei? 31
2. fejezet: Mérgező-e a vallás? 74
3. fejezet: Mérgező-e az ateizmus? 105
4. fejezet: Lehetünk-e jók Isten nélkül? 123
5. fejezet: Korlátlan hatalmú zsarnok-e a Biblia Istene? 150
6. fejezet: Visszatetsző-e erkölcsi szempontból az engesztelés? 185
7. fejezet: A csodák csupán képzelgések? 209
8. fejezet: Feltámadt-e Jézus? 236
9. fejezet: Zárógondolatok 288

John C. Lennox (PhD, Cambridge-i Egyetem; DSc, Walesi Egyetem) az Oxfordi Egyetem emeritus matematikaprofesszora és a Green Templeton College emeritus oktató tagja. Lennox több mint hetven tudományos publikáció szerzője, és két kutatási szintű matematikai írás társszerzője. Számos könyvet írt a tudomány, a filozófia és a Biblia kapcsolatáról, köztük az Árral szemben vagy A tudomány valóban eltemette Istent? című művet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!