Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.500 Ft
Az akció időtartama:
2024. 02. 12. - 2100. 01. 01.
Menny.:db

Biztosak lehetünk az evangéliumokban? – Peter J. Williams

Ár:
1.500 Ft
Az akció időtartama:
2024. 02. 12. - 2100. 01. 01.
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Evangéliumi Kiadó
Szállítási díj: 2.805 Ft

Leírás

LÉTEZIK BIZONYÍTÉK AZ EVANGÉLIUMOK TÖRTENETI HITELESSÉGE MELLETT?

Az evangéliumok – Máté, Márk, Lukács és János evangéliuma – Jézus földi életét és tanításait mutatják be. De elfogadhatjuk történelmileg hiteles forrásként ezeket az írásokat? Mi a bizonyíték arra, hogy a leírt dolgok valóban megtörténtek?
Az evangéliumok történeti hitelessége mellett érvel könyvében Peter Williams, újszövetség-kutató. Megvizsgálja a nem keresztyén forrásokat, összegzi, milyen pontossággal tárják elénk a bibliai beszámolók a korabeli kulturális hátteret, összeveti ugyanazoknak az eseményeknek különböző leírásait, és kitér arra is, hogyan hagyományozódtak a szövegek évszázadokon keresztül.

„A kimagasló szakmai tudással, mégis rendkívül olvasmányos stílusban író Williams az újszövetségi szövegtudományok világszínvonalú kutatója, aki végigvezeti az olvasót az evangéliumok megbízhatóságának történelmi bizonyítékain. Ez a könyv elénk tárja, hogy miért észszerű bízni az evangéliumokban.”
Edward Adams
a londoni King’s College Újszövetség Tanszékének professzora

PETER J. WILLIAMS (PhD, Cambridge-i Egyetem) a Tyndale House, Cambridge vezetője, ami a világ egyik legrangosabb Bibliakutató Intézete. Korábban az Aberdeeni Egyetem Újszövetség Tanszékének docense volt, jelenleg az International Greek New Testament Project elnöke, valamint az ESV Translation Oversight Commitee tagja.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!