Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.990 Ft
Az akció időtartama:
2024. 02. 09. - 2100. 01. 01.
Menny.:db

A hegyi beszéd – A Biblia ma – John Stott

Ár:
2.990 Ft
Az akció időtartama:
2024. 02. 09. - 2100. 01. 01.
Menny.:db

Leírás

A hegyi beszéd talán Jézus legtöbbet idézett, legkevésbé értett és legkevésbé gyakorolt tanítása. Számtalan felületes és szentimentális megállapítást hallhatunk róla, de a valódi kérdésekkel kevesen néznek szembe.
Mi is a hegyi beszéd? Egy idealista valóságtól elrugaszkodott ábrándja? A mennybe való bejutás feltételeit elénk táró követelményrendszer? Avagy magától értetődő erkölcsi elvek gyűjteménye, amely minden ember lelkiismeretébe be van írva? Teljesíthető-e, vagy teljesíthetetlen? Időszerű-e, vagy csupán egy letűnt kor dokumentuma? Valóban elmondta Jézus, vagy az evangélisták állították össze különböző mondásaiból?
Ki ez a Jézus, és honnan vette a bátorságot ahhoz, hogy magabiztosan újraértelmezze a ószövetségi törvényt, áldást osszon, feltétlen engedelmességet követeljen és az utolsó ítélet központi alakjának tüntesse fel magát?
John Stott ezekre és más kérdésekre választ keresve elemzi végig a bibliai szöveget. Meggyőződése, hogy Krisztus a hegyi beszéden keresztül ma is radikális döntés elé állít. A keresztény erkölcsi értékrend ugyanis gyökeresen különbözik a világétól, s csak az tudja megvalósítani, aki szívvel- lélekkel Jézus követésére szánja magát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!